Jdi na obsah Jdi na menu
 

Současnost -Založení SDH Rácov

Hasičský sbor se nadále zúčastňoval akcí. Dále fungoval pod vedením velitele Pavla Pešty a několika členů. Od roku 2006 se sbor rozrůstal, začalo se s opravami požární stříkačky i s tréningy na první soutěže.

Sbor získával nové zkušenosti i nové členy. Začalo se jezdit na soutěže do Nové Vsi, Batelova, Panských Dubenek a sami jsme začali pořádat soutěže v Rácově. Ve funkci starosty sboru se vystřídali Jiří Houzar, Miroslav Zrůbek, Jiří Jirák a Petr Houzar, který ve funkci zůstal. Veliteli se postupně stali Jiří Maryška a Martin Kumbár.

Sbor pořádal různé akce. Například masopust, taneční zábavu, pálení čarodějnic a hasičskou soutěž. V roce 2010 nás zhoršující se stav hasičské zbrojnice donutil k její rekonstrukci. Finanční pomoc poskytl městys Batelov. V roce 2011 jsme z vlastních prostředků zakoupili automobil Avia Furgon. Zakoupení bylo nevyhnutelné, neboť jsme si do té doby museli půjčovat traktor či auto. Po koupi byla nutná úprava vrat do hasičské zbrojnice. Postupně jsme se začali účastnit více soutěží i prověřovacích cvičení. O rok později jsme provedli rekonstrukci hasičské Avie. V roce 2013 jsme z vlastních prostředků až ze Slovenska zakoupili požární stříkačku PS 12, která následně prošla rozsáhlou opravou, aby byla připravena k zásahu. Téhož roku jsme ještě zakoupili požární stříkačku PS 8. Tato stříkačka již jednou v našem sboru bývala, ale ocitla se kdoví kde. V zimním období prošla kompletní rekonstrukcí, aby byla připravena sloužit na soutěžích. Na ten popud se starší hasiči domluvili a vytvořili družstvo veteránů, s nímž začali jezdit na soutěže a vozit poháry.

Sbor se nadále zúčastňuje hasičských soutěží, prověřujících cvičení a sám pořádá různé akce.

Současné složení SDH Rácov

Velitelé - Jiří Maryška, Martin Kumbár, Petr Houzar

Starosta - Petr Houzar

Místostarosta - Miroslav Zrůbek

Strojník - Zbyněk Kantor,  Miroslav Adam ml., Jiří Houzar

Členové

 Miroslav Adam st., Pavel Pešta, Honza Hron, Jiří Pátek, Jaroslav Novák, Karel Rojek, Jiří Jirák, Libor Procházka, Pavel Adam, Luděk Burian, Tomáš Novák, Marta Křížová, Jiří Kantor, Slavomír Kříž, Nela Zrůbková, Jindřich Fiala, Jan Jirák, Michal Jirák, Pavel Adam ml., David Zrůbek, Lukáš Cáha, Michal Procházka, Martin Kantor

V roce 2015 ke sboru  nastoupil Honza Jureček a ke konci roku odešli  Marta Křížová, Slavomír Kříž a Jindřich Fiala. Novým strojníkem se stal Libor Procházka.dscn9657.jpg1p1280650.jpg

dscn0496.jpg