Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Zpráva o činnosti Sboru dobrovolných hasičů Rácov

za období od 1.1. do 31.12. 2008

 

 V měsíci lednu jsme prováděli opravu stříkačky PPS 12. Byla nutná výměna  opotřebovaných tlakových trubek. Při té příležitosti jsme vyměnili i motor, který jsme si sehnali a zaplatili ze svých zdrojů. Oprava byla dokončena k 12. 1. 2008.

Dne 9.2. náš sbor zorganizoval  masopustní průvod v Rácově a Lovětíně. Vyšlo se dopoledne z hostince U Houzarů. Odpoledne se masopustní průvod vydal na cestu kolem Rácova. Zakončení masopustu proběhlo v místním kulturním domě, kde probíhala volná zábava při které zahrála masopustní kapela.

V měsíci březnu proběhla zkouška opravené PPS 12 a byly provedeny poslední drobné úpravy na této stříkačce. Dále bylo dokoupeno nové vybavení do požární zbrojnice na které jsme dostali příspěvek od OÚ v Batelově.

Ve dnech 8. a 13. dubna jsme uskutečnili v Rácově sběr železného šrotu. Celkem se sebralo 4950 kg.kovového odpadu.

Konec dubna a začátek května byl pro náš sbor ve znamení nácviku na soutěž v požárním útoku, která se uskutečnila v Dolní Cerekvi dne 10.5.  Na této soutěži jsme získali 4. místo.

V tento den náš sbor uspořádal v KD Rácov taneční zábavu. K tanci a poslechu zahrála skupina Alexis.

4.7. naše jednotka zasahovala u požáru balíku sena v Lovětíně. Požár byl uhašen pomocí jednoho proudu C a plovoucího čerpadla, které máme k dispozici od p. Otradovce, za což mu děkujeme.

5.7. jsme reprezentovali naší obec na soutěži v Nové Vsi, kde jsme s časem 40,03 s. obsadili opět 4. místo.

16.-18. 7. jsme připravovali prostor pro požární soutěž, kterou jsme uspořádali v Rácově 19.7. Této soutěže se zúčastnilo celkem 6 družstev mužů a jedno družstvo žen. Naše družstvo skončilo na třetím místě.

26.7. jsme uspořádali na zahradě u školy pro místní občany letní posezení.Toto se konalo již druhým rokem. Podávalo se pečené selátko a opět se sešlo mnoho spoluobčanů.     

V průběhu prázdnin jsme zapůjčili naší historickou stříkačku do Muzea Vysočiny, kde probíhala výstava s hasičskou tématikou pod názvem „Hoří“. Stříkačka nám byla vrácena v průběhu měsíce září.

8. srpna jsme v místním kulturním domě uspořádali taneční zábavu. K tanci a poslechu zahrála skupina PRESTON.

28. srpna probíhal nácvik na soutěž, která se konala v Batelově dne 30. srpna.  Byly to vlastně soutěže dvě. O pohár městyse Batelova a okrsková soutěž o putovní pohár. V obou případech jsme obsadili 6. místo.

V měsíci listopadu proběhla příprava PPS 12 na zimní období. V tento měsíc oznámil náš člen p. Miroslav Zrůbek ukončení činnosti a členství ve sboru.

20.12. se uskutečnila v místním kulturním domě výroční valná hromada SDH Rácov. Jako zástupce okrsku Batelov se dostavil velitel okrsku p.Václav Pachta, jako host a sponzor se dostavili manželé Sobotkovi (Rosain s.r.o.)

 

 V Rácově 8.1.2009      Jiří Jirák   starosta SDH Rácov